Başbakanlık korumalarına yakın dövüş eğitimi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2010 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaşanan terör olayları ve muhtemel suikast girişimleri nedeniyle teknolojinin son ürünlerini kullanan Başbakanlık korumaları, eski bir tekniğe yöneldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çevresinde etten duvar ören korumalar, yakın dövüş sanatlarını öğrenmek için ustalardan kurs alacak.

Türkiye, yaşanan terör olaylarıyla sarsılırken, özellikle büyük kentlerde olağanüstü önlemler alınıyor. Canlı bomba ihbarları, ülkemize sızdığı iddia edilen "snaypırlı" keskin nişancılar, emniyet güçlerini alarma geçirdi. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanını korumak için teknolojinin son ürünleri kullanılırken, eski bildik yöntemler de unutulmadı.

Uzak doğu dövüş sanatları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın korunmasında önemli bir rol üstlenmeye hazırlanıyor. Başbakanlık korumaları, yakın dövüş sanatlarını öğrenmeleri için özel kursa tabi tutulacak. Korumaların işin ustalarından ders almak ve çalışmak için Gençlik ve Spor Ankara İl Müdürlüğü'nden salon talep etti.

Korumalara, "Karate", "Taekwando", "Kung Fu" ve "Judo" gibi yakın dövüş sporları öğretilecek. Hatta Ziya Ozan Yüzme Havuzu'nda dalış eğitiminin de verildiği öğrenildi.

Sık sık halkın arasına katılan, özellikle Ramazan süresince sürpriz ev ziyaretlerinde bulunan Başbakan Erdoğan, gelebilecek saldırılara da çok açık. Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) son genel başkanı Ahmet Türk'e yapılan yumruklu saldırı, Başbakanlık korumalarını da harekete geçirdiği ve bu tür saldırıları bertaraf edebilmek için yakın dövüş sporlarına yöneldiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber